Diensten V2 Consult

Slijpen en herprofileren van spoorstaven

Het slijpen en herprofileren van spoorstaven en wissels elimineert oppervlaktedefecten zoals golfslijtage en corrigeert slijtage van het railprofiel. Dit resulteert in een verhoging van de levensduur van de spoorinfrastructuur. Hiernaast heeft het slijpen ook een gunstig effect naar de omgeving (vermindering van trillingen en geluid) en verhoogt men het passagierscomfort. Wij werken met verschillende slijptreinen van 12 tot 96 slijpstenen waardoor we een oplossing hebben op maat van ieder netwerk, van HSL tot tram-en metronetwerk.
Slijpen en herprofileren van spoorstaven en wissels elimineert oppervlaktedefecten
slijpen en herprofileren spoorstaven voor hsl tot-tram en metronetwerk

Inspectie van spoorinfrastructuur

We bieden ultrasone en wervelstroomcontrole van spoorstaven door middel van geïntegreerde meetvoertuigen of met behulp van manuele toestellen. Inspecties gebeuren volgens de UIC code 712 en UCI code 725. Hierbij worden spoorstaafdefecten zoals head checks, squats, golfslijtage en vele andere gedetecteerd.
Ultrasone en wervelstroomcontrole van spoorstaven door middel van geintegreerde meetvoertuigen
Inspectie van spoorinfrastructuur
Naast de klassieke inspectie technieken bieden we ook inspectie door middel van camera’s met automated vision software om ontbrekende bevestigingen op te sporen, scheuren in dwarsliggers te detecteren, enz. Wij hebben voor ieder defect een gepaste inspectietechniek

Meten

Wij beschikken over een volledig gamma meetinstrumenten voor het opmeten van de geometrie van voertuigen (wielprofiel, wiel diameter, speermaat,…) en de geometrie en slijtage van sporen (spoorstaafprofiel, spoorbreedte, verkanting, scheluwte, helling, rechtheid, verticale en horizontale sleet, hoogteligging, ruwheid… ). Voor de meeste parameters beschikken we zowel over manuele (draagbare) als geautomatiseerde meetinstrumentatie welke ingebouwd worden in een (meet)voertuig of ingebouwd worden in het spoor.
Meetinstrumenten voor de geometrie van voertuigen

Onderstoppen

Wij werken met spoorstopmachines die het spoor lichten, schiften en onderstoppen.
spoorstopmachines voor het onderstoppen van sporen